Zoete zwezerik & hemelse hertenbiefstuk – zo smaakt de herfst bij Florent!

hertenbiefstuk

Zodra de blaadjes van de bomen vallen, krijgen we bij Florent spontaan zin in comfort food: warm, liefdevol en passend eten. Daarom serveren wij vanaf deze week hartverwarmende herfstgerechten. Chef Mcadoo heeft een speelse herfstkaart samengesteld met traditionele seizoensgebonden ingrediënten als hertenstoof, pompoen en paddenstoelen, maar hij innoveert er weer op los door creatief en verrassend gebruik te maken van karamel, muskaatdruiven en citrusgel. We zetten vandaag graag een aantal van onze nieuwe gerechten in de spotlight!

 

Kleurrijke makreel vooraf

Eén van de nieuwe voorgerechten op de herfstkaart is gepekelde makreel met komkommer compote, kroepoek van sake en citrusgel. De contrasterende kleuren spatten (nog net niet) van het bord af. Het idee van Chef Mcadoo achter dit ongewone en gewaagde voorgerecht is dat je spontaan vergeet hoe somber het buiten is. De kroepoek van traditioneel Japanse rijstwijn geeft een verrassende twist aan dit frisse voorgerecht en doet eer aan onze bistronomie met bravoure.

 

Zoete zwezerik tussendoor

De zoete zwezerik is het nieuwe lievelingetje van de crew! Knapperig van buiten, boterzacht van binnen, dat is het tussengerecht van kalfszwezerik met coco blanc, muskaatdruiven en karameljus. De knapperige karamelkorst van de zachte zwezerik prikkelt je smaakpapillen en wordt perfect gecomplementeerd door de ambergele muskaatdruiven. De puree van coco blanc bonen maakt het geheel helemaal compleet.

 

Hertenbiefstuk als hoofdgerecht

Dit is de herfst op een bord! Het nieuwe hoofdgerecht op Mcadoo's herfstkaart bestaat uit perfect gegaarde hertenbiefstuk, vergezeld door heerlijk geurende hertenstoof, zachte pompoencrème, spruiten en jus met peperkoek. Wij krijgen er zelf geen genoeg van! Kom je de kleuren van de herfst bij ons proeven?

 

Het Vive la Fête verrassingsmenu

Laat jij je graag verwennen? Of ben je op zoek naar een all-in oplossing voor groepen en zakelijke diners? Geniet een avond lang van verrassende combinaties met complementaire wijnkeuzes bij iedere gang, inclusief bruisend aperitief, onbeperkt tafelwater en koffie of thee met friandises toe. Een 4-gangen verrassingsmenu voor slechts €75,- per persoon. Want het leven is een feestje, maar wij hangen graag de slingers voor je op!

 
Wist je dat we sinds kort ook op maandag geopend zijn? Er bleek vooral vanuit de zakelijke markt veel vraag naar. Dat betekent dat je voortaan van maandag tot en met zaterdag bij Florent terecht kunt voor een gezellige avond, een goed glas wijn en klassiek Franse bistrogerechten met een eigenwijze twist.

Dit was slechts een greep uit ons geheel vernieuwde herfstmenu. Benieuwd naar de rest? Reserveer hier meteen je tafel!


Kom je gezellig tafelen?

Je vindt ons op struikelafstand van Utrecht Centraal in de schaduw van de beroemde Domkerk aan het Visschersplein.