Zakelijk dineren Utrecht? Dat kan bij restaurant Florent!

ceviche gerecht

 

Zakelijk dineren Utrecht naast de Domkerk

Locatie

Zakelijk dineren in het hart van het centrum van Utrecht kunt u in een bijzonder restaurant. Verscholen in een van de vele straatjes die Utrecht rijk. Restaurant Florent is te herkennen aan de witte gevel en in de zomer de openstaande deuren die je uitnodigen om binnen te komen. In de winter verwelkomt de warme moderne sfeer waar je de hele avond geniet.

De locatie van Restaurant Florent is uitstekend, parkeergarage Springweg op één minuut lopen, de domtoren op twee minuten en het centraal station is enkel een kleine wandeling van 10 minuten.

Sfeer & mogelijkheden

De sfeervolle inrichting, de open keuken en vriendelijke bediening maakt dat er een ongedwongen sfeer in het restaurant hangt waar iedereen zich op zijn gemak voelt. De ronde, met linnen gedekte tafels zijn perfect voor een rustig en zakelijk gesprek. De tafels staan ook zodanig uit elkaar dat u niet het gevoel heeft dat er ongewenste personen mee kunnen luisteren in een vertrouwelijk gesprek.

Ook een groter gezelschap zakelijk dineren is bij ons ook geen enkel probleem. Zo hebben we mooie ruime ovale houten tafels waar met een team of afdeling aangenaam aan kan tafelen. Of we schuiven een aantal tafeltjes aan elkaar, bij de leren bank en prachtige wand waar je met een grotere groep gemakkelijk aan kunt plaatsnemen.

Natuurlijk begrijpen wij als geen ander dat bij een zakelijke bespreking vaak personen aanwezig zijn uit alle hoeken van het land. Bij ons kunt u rustig wachten op uw gezelschap en beginnen met een borrel. Daarnaast serveren we Ierse oesters of een plat du charcuterie om de eerste honger te stillen.

Zakelijk gerecht

De keuken en de wijn

De chef in de keuken is een jongeman met lef. De keuken kookt met een Franse slag en houdt van pure ingrediënten die er niet om liegen. Er is een klassieker menu met onze favoriete gerechten, we kunnen het niet over ons hart verkrijgen om deze gerechten niet meer te serveren. Want een mooie cote du boeuf (voor twee personen) of een goedgevulde bouillabaisse, daar komt u voor terug! Er is ook de mogelijkheid om verschillende gangen samen te stellen. Ons menu du chef is een wisselend menu. Nodigt u uw gezelschap vaker uit bij Florent? Dan zullen er dus altijd een aantal gerechten veranderd zijn. Op deze manier blijft zakelijk dineren bij Florent een aangename ervaring.

Het is voor ons vanzelfsprekend dat wij rekening houden met eventuele dieetwensen of allergieën. Mocht er geen passend gerecht op de kaart staan dan zijn onze chefs altijd bereid om á la minute een gerecht te bereiden.

De wijnen die er bij worden geschonken, zijn met zorg uitgezocht. En tevens onderwerp van gesprek, ondanks onze Franse keuken combineren we de gerechten met wijnen uit verschillende wereldstreken. We schenken naast Franse wijnen ook Italiaanse of Duitse wijnen. De gastheer weet veel over de wijn te vertellen en zal dan ook met alle liefde de wijn toelichten.

Waarom Florent?

Tegenwoordig gebeurt er veel op het gebied van horeca. Nieuwe zaken schieten uit de grond en daarnaast wil iedereen zich onderscheiden. We willen Instagram-waardige plaatjes, veganistisch dineren, gerechtjes om te delen en we geven het liefst niet te veel geld uit. Het is een moeilijke tijd voor iedere restauranthouder. Restaurant Florent is een zaak die bij zich zelf is gebleven, wij zijn niet mee gegaan in vele trends. Wij zijn eerlijk naar onszelf toe én de gast. Wij geloven dat er altijd gasten zijn die graag een mooi bord eten willen, niet alles willen delen en het liefst de hele avond vertoeven met een goed glas wijn én goed gesprek.

Waarom wij dé plek zijn voor een zakelijk diner? Ten eerste zijn we een sfeervol restaurant, wij streven in een chique omgeving naar ongedwongen doch kundige service. Ons restaurant leent zich onder andere voor een vertrouwelijke bespreking, vergadering of afdelingsdiner. Daarnaast bereid onze Frans-Vlaamse keuken eerlijke, mooie gerechten die goed op smaak zijn. Restaurant Florent is een visitekaartje, een modern restaurant waar u uw gasten zonder zorgen mee naar toe kunt brengen. Tenslotte en niet onbelangrijk: Florent is centraal gelegen in het centrum van Utrecht.


Kom je gezellig tafelen?

Je vindt ons op struikelafstand van Utrecht Centraal in de schaduw van de beroemde Domkerk aan het Visschersplein.