Vijf jaar Florent! Dit is hoe het allemaal begon..

Gekoelde wijnen

Het is deze week alweer vijf jaar geleden dat Florent haar deuren opende, in de schaduw van de Dom op het Visschersplein in Utrecht. Op 8 oktober 2014 om precies te zijn. Twee jaar geleden werd het restaurant overgenomen door Henk van Hees, die het verder uitbouwde tot een bistro met bravoure. Hij bracht Robert Mcadoo naar Florent die gasten laat genieten van Franse bistrogerechten die hoog op smaak en een tikje eigenwijs zijn. Hoewel er Frans gekookt wordt, is de oorsprong nauw verwant met New York.

De Utrechtste bistro met bravoure is vernoemd naar het beroemde en beruchte restaurant Florent in New York, welke de naam te danken had aan de Franse eigenaar Florent Morellet. Florent is van origine een Franse naam voor jongens en betekent ‘bloeiend’ of ‘florerend’. Het New Yorkse Florent, wat in de schaduw van het beroemde Broadway lag, was van 1985 tot 2008 een hotspot voor iedereen die eigenwijs en anders was. Terwijl de spotlights schenen op de sterren die over de rode lopers van Broadway liepen, serveerde Morellet in zijn bistro maaltijden aan de hardwerkende dansers, vergeten kunstenaars en avontuurlijke toeristen.

In Utrecht, op het Visschersplein, in de schaduw van de Dom, willen we die legacy voortdragen in onze Utrechtste bistro met bravoure. Het nieuwe Florent is de expressie van onze liefde voor de Franse bistro: eigenwijze Franse bistrogerechten van hoog culinair niveau, in een ongedwongen en toegankelijke ambiance waar iedereen zich thuisvoelt, ook al ken je er niemand. We koken Franse klassiekers, maar genieten ervan om deze tegendraads af te wisselen en te prikkelen met bistronomische eigenzinnigheden. Onze wekelijks wisselende kaart bestaat uit hemelse sausjes, boeiende bijgerechten en complementaire combinaties met bijzondere wijnen. Want mooi en lekker eten, dat maakt ons gelukkig. En dat serveren we in gulzige hoeveelheden, waarmee we soms tegen de trends ingaan, want smaak gaat bij ons boven alles.

P.S. Ter ere van ons vijfjarig bestaan geven we ook nog iets leuks weg! Vijf cadeaubonnen t.w.v. €50,- per stuk. Kans maken? Bekijk onze Facebookpagina of Instagrampost!


Kom je gezellig tafelen?

Je vindt ons op struikelafstand van Utrecht Centraal in de schaduw van de beroemde Domkerk aan het Visschersplein.