In het hart van Utrecht, bij Restaurant Florent le Bistro, een culinaire ervaring die zijn gelijke niet kent: authentieke Japanse Wagyu uit Hokkaido.
Wagyu, letterlijk vertaald als Japanse koe, staat wereldwijd bekend om zijn premium kwaliteit en ongeëvenaarde smaak. Het vlees onderscheidt zich door een uitzonderlijke marmering (zichtbare vetadertjes door het vlees) met als resultaat boterzacht en rijk van smaak. Als je het een keer hebt gegeten weet je dat het niet te vergelijken is met andere soorten vlees. Een veelvuldige uitspraak: “het vlees smelt op je tong”.
Om de kwaliteit te waarborgen, ondergaat het vlees een strenge selectieprocedure volgens de richtlijnen van de Japanse Meat Grading Association. Alleen Wagyu met een A3- A4 en A5 gradatie wordt geselecteerd. Het vlees wordt beoordeeld onder andere de marmering, vleeskleur en textuur. In ons restaurant serveren we de 100% volbloed rund van het ras Japanese Black geboren en getogen in Japan: Wagyu A5.
Om de paar weken wisselen we de gerechten van ons menu. In de Florent Spécialité (3 gangen menu) zullen we de komende weken de Wagyu A5 serveren. Niet getreurd, wil je dolgraag genieten van de Wagyu maar ook van de overige mooie tussengerechten van het chefs menu, geef het aan bij de gastheer/vrouw.