Stel je eigen kaasplank samen bij Florent le Bistro Utrecht

kaasplank\

Bij Florent le Bistro Utrecht kun je een unieke culinaire ervaring beleven door je eigen kaasplank samen te stellen. Chef Robert McAdoo vertelt: “De kaastrolley is toch wel een van onze eye-catchers. Deze staat dan ook vooraan in het restaurant en gasten nemen graag een kijkje.” Het idee achter deze kaastrolley is ontstaan uit de wens om een betere kaasbeleving aan tafel te bieden met een mooi assortiment aan kazen. Kaasfort Amsterdam (Bourgondisch Lifestyle Amsterdam), de beste affineur van Nederland, adviseert Florent hierin.

Menu

Net zoals onze menukaart wisselen we regelmatig de selectie kazen in ons kaasmenu, afhankelijk van de beschikbaarheid van (seizoens) kazen. We zorgen altijd voor een gevarieerde selectie, met opties zoals geitenkaas, schapenkaas, harde kaas, roodflora kaas en blauwe kaas. We houden rekening met allergieën en bieden lactosevrije of laag-lactose kazen aan. Daarnaast hebben we ook kazen die geschikt zijn voor dames die in verwachting zijn.

Kaastrolley/Kaas kar

Na het hoofdgerecht presenteren we het kaasmenu met tien diverse kazen. Deze selectie varieert van zachte en lichte kazen tot harde en pittige varianten. Gasten reageren er erg goed op en vinden het geweldig om te zien hoe de gastheer of gastvrouw aan tafel de kaasplank naar hun keuze samenstelt. Het is een hele beleving: gasten zien dat de kazen op de juiste temperatuur geserveerd worden en mogen zelf uitzoeken wat ze lekker vinden. Bijna elke tafel neemt een kaasplank vóór het dessert, wat ook een mooie up-sell mogelijkheid biedt.

Bijpassende wijn

Sommelier Jessie Molleman vertelt: “We hebben wel meer dan tien bijpassende wijnen om uit te kiezen. Als de gast er blij van wordt, serveer ik de favoriete wijn van de gast. Het is zijn of haar feestje.” Jessie’s favoriet is Pineau des Charentes, een Franse drank die wordt gemaakt in de cognacstreek Charentes. De most (vers geperst druivensap dat nog niet gefermenteerd is en dus nog alle suikers bezit) wordt vermengd met cognac, waarna de drank rijpt op hout en op de fles. Het eindresultaat is een heerlijke drank met een zoetje, een frisje en een cognac vibe, perfect passend bij de verschillende kazen.

Bij Florent le Bistro Utrecht wordt elke kaasplank een persoonlijke ervaring, met zorgvuldig geselecteerde kazen en perfect bijpassende wijnen, waardoor elke maaltijd een feest wordt.


Kom je gezellig tafelen?

Je vindt ons op struikelafstand van Utrecht Centraal in de schaduw van de beroemde Domkerk aan het Visschersplein.