Florent is het restaurant in Utrecht centrum waar een jong & creatief team dagelijks de lekkerste smaken serveert. Benieuwd wie jouw gerechten maken en wie je aan tafel kan verwachten? We stellen onszelf graag even voor.
Wie: Vincent van Doorn – Sous-chef
Mijn reis in de keuken is 14 jaar geleden begonnen bij mijn Michelin-leermeester, een ouwe rot in het vak, die mij op veel fronten de discipline van de keuken heeft geleerd. Daarna heb ik veel werkervaring opgedaan in diverse restaurants en ben ik mij uiteindelijk gaan specialiseren in Fine Dining en Dutch Cuisine. Ook heb ik in diverse restaurants gewerkt als chef-kok.
Ik ben erachter gekomen dat ik de creatieve kant in het hogere segment van restaurants het meest interessant vind. Daarom ontwerp ik graag mooie gerechten op basis van zien, ruiken, proeven. Voor mij moet een gerecht er te gek uitzien op het bord, de geur moet aanspreken en de smaken moeten perfect in balans zijn, en die mogen best gedurfd zijn. Ik werk graag samen met lokale leveranciers, gebruik producten van kop tot staart, en lees mijzelf steeds weer in over nieuwe ontwikkelingen omtrent producten.
100% spamvrij. We sturen alleen mails als we echt iets te vertellen hebben.