‘De creatieve kant in het hogere segment van restaurants vind ik het meest interessant’

Vincent van Doorn

Florent is het restaurant in Utrecht centrum waar een jong & creatief team dagelijks de lekkerste smaken serveert. Benieuwd wie jouw gerechten maken en wie je aan tafel kan verwachten? We stellen onszelf graag even voor.

Wie: Vincent van Doorn – Sous-chef

Mijn reis in de keuken is 14 jaar geleden begonnen bij mijn Michelin-leermeester, een ouwe rot in het vak, die mij op veel fronten de discipline van de keuken heeft geleerd. Daarna heb ik veel werkervaring opgedaan in diverse restaurants en ben ik mij uiteindelijk gaan specialiseren in Fine Dining en Dutch Cuisine. Ook heb ik in diverse restaurants gewerkt als chef-kok.

Vincent van Doorn

Ik ben erachter gekomen dat ik de creatieve kant in het hogere segment van restaurants het meest interessant vind. Daarom ontwerp ik graag mooie gerechten op basis van zien, ruiken, proeven. Voor mij moet een gerecht er te gek uitzien op het bord, de geur moet aanspreken en de smaken moeten perfect in balans zijn, en die mogen best gedurfd zijn. Ik werk graag samen met lokale leveranciers, gebruik producten van kop tot staart, en lees mijzelf steeds weer in over nieuwe ontwikkelingen omtrent producten.

  • Sport: Krachttraining en yoga
  • Hobby: Gerechten ontwerpen, opzoek naar toffe producten, wildplukken, determineren van paddenstoelen, vissen op zeebaars, markten bezoeken, (kook)boeken lezen.
  • Lekkerste gerecht ooit (eigen ontwerp): Sous-vide kreeftenstaart met panna cotta van venkel, schuim van kreeftenbisque, gebrande schorseneren met koffie, en een lavascrème.
  • Fan van: Punk en hiphop, Anthony Bourdain, Antonio Carluccio, Grant Achatz.
  • Passie: Koken, koken, koken…
  • Toekomst: Als ik kijk naar de toekomst zou ik heel graag mijn eigen restaurant hebben, zonder menukaart, Dutch cuisine, fine dining, dagvers en een stevige Gault Millau onderscheiding.
  • Waarom Florent: Omdat ik mij hier thuis voel. Het is een familiebedrijf en het is voor mij in de tijd dat ik hier werk ook echt als familie gaan voelen.
  • Wat je zelf nog leuk vindt om te vertellen: Dat ik trots ben op de productkennis die ik mijzelf heb geleerd en vind het belangrijk dat mensen weten waar kwaliteitsproducten vandaan komen. Ik denk na over waar producten vandaan komen en besef mij dat het niet meer verantwoord is om zomaar allerlei producten vanuit het buitenland te laten komen. En ik ben een groot voorstander van no-waste. Dat bewustzijn bij anderen overbrengen staat bij mij hoog in het vaandel.

Ontvang onze nieuwste gerechten en culinaire verdiepingen rechtstreeks in je inbox.

100% spamvrij. We sturen alleen mails als we echt iets te vertellen hebben.

kolibrie florent beeld