‘Zo fijn hoe wij met elkaar omgaan, zo gaan we ook met de gasten om.’

Jade
Florent is het restaurant in Utrecht centrum waar een jong & creatief team dagelijks de lekkerste smaken serveert. Benieuwd wie jouw gerechten maken en wie je aan tafel kan verwachten? We stellen onszelf graag even voor.
Wie:
Jade Phair
Bediening
Werkzaam sinds oktober 2018

Hoe ging je van start in de horeca?
Ik ben opgegroeid in het plaatsje Pittsfield in Massachusetts, Amerika. Toen ik vijftien was wilde ik graag gaan werken in een restaurant, maar in Amerika mag je niet werken op een plek waar alcohol wordt geschonken wanneer je nog geen 16 bent. Daarom werken veel jongeren bij McDonald’s. Dat wilde ik niet!
Op die manier kwam ik bij Canyon Ranch in Lenox terecht. Dat is een hotel & spa waar mensen in retraitre gaan. In het restaurant wordt daarom ook geen alcohol geschonken.
In het begin mocht ik alleen de vieze borden van tafel halen, maar al snel mocht ik ook bedienen en nog veel meer.

Hoe ben je bij Florent terecht gekomen?
Sinds september 2018 studeer en woon ik in Utrecht. Ik kende helemaal niemand hier en wist niets over de stad, dus ik ben gewoon gaan Googlen op ‘cafes restaurants Utrecht’ alsof ik zelf uit eten ging. Toen ik foto’s van Florent zag dacht ik direct: dat ziet er mooi uit! Ook het eten leek heel erg op het eten wat ik serveerde in Amerika.

Wat betekent Florent voor jou?
De gastvrijheid van de mensen die er werken. Als ik aan Florent denk dan hoor ik in m’n hoofd de bulderende lach van Jaap en de plagende grappen van Vincent, haha. Zo fijn wij met elkaar omgaan, zo gaan we ook met de gasten om.
Daarbij voelt Florent ook als een ‘hidden gem’, een verborgen parel. Je moet gericht op zoek naar Florent om het te ontdekken. Dat maakt het echt iets bijzonders.

jade phai, restaurant florent

Waardoor raak jij gemotiveerd of geïnspireerd?
Van het werken in een team. Toen ik na mijn vakantie terugkwam bij Florent en iedereen me een knuffel gaf en vroeg naar m’n vakantie; dat voelde heel fijn. Die oprechte interesse in elkaar motiveert mij.

Wat is jouw favoriete wijn/spijs combinatie bij Florent?
Onlangs was mijn moeder op bezoek en hebben we samen gegeten bij Florent. Ik heb toen voor het eerst Gnocchi op, en daarbij kwam een glas Pinot Noir. Dat was heerlijk!

Wat is je grootste ergernis in de horeca?
Ik heb een ergernis die ik hier in Nederland nog niet heb gehad, maar in Amerika wel. In Amerika zijn je werktaken héél strak gescheiden. Iedereen heeft een specifieke taak en zodra je die taak niet goed hebt uitgevoerd word je er direct op aangesproken.
Bij Florent helpen we elkaar juist als we zien dat iemand het druk heeft of hulp kan gebruiken. En vaak hoeven we niet eens te vragen om die hulp.

Wat is de beste uitvinding in de keuken?
De koffiemachines zoals jullie ze hier in Nederland hebben. Hier wordt eigenlijk overal echt goede koffie geserveerd. In Amerika drukken we gewoon een knop in en That’s It. Je moet daar maar afwachten hoe het eruit komt. En vaak wordt daar niet eens naar gekeken.

Wat is je geheime smaakmaker?
Mac ’n cheese! Dat eten wij thuis echt overal bij.

jade phai, restaurant florent

Aan welk gerecht heb je een speciale herinnering?
Voor mijn 18everjaardag ging ik samen met mijn moeder een paar dagen naar New York City. Een van de avonden hebben we in een restaurant bovenop een toren gegeten die ronddraait. Niet alleen het uitzicht was geweldig; het eten ook. Mijn lievelingsgerecht was een steak met chimichurri, smashed potatoes en … mac ’n cheese!

Wat is je favoriete drank?
Bubble tea! Na lang zoeken heb ik ontdekt dat ze hele lekkere serveren bij Chique O Latte. En laatst had ik een Passionfruit Mimosa bij de Street Food Club. Best Drink I Ever Had!

Waar droom je van?
Komende jaren blijf ik in Nederland om mijn studie af te maken. Daarna wil ik graag naar een plek waar ik echt iets bij kan dragen aan het land.
Op mijn 16eben ik in Haïti geweest. Dat heeft zoveel indruk op mij gemaakt. Ik merkte dat de bevolking daar dezelfde dromen heeft als ik heb, maar dat zij die niet waar kunnen maken door de armoede. Dat maakte mij heel boos. Daarom wil ik graag terug en helpen door bijvoorbeeld taalles te gaan geven. Ik hoor vaak dat ik dat niet moet doen omdat het niets verdient, maar dat is voor mij niet belangrijk. Zolang ik er gelukkig van wordt en mijn ouders me supporten ben ik blij.

Welke zaak zou je hier willen noemen?
Lebowsky heeft een hele leuke sfeer. Maar als er vrienden vanuit Amerika over zijn neem ik ze sowieso mee naar de Street Food Club.

Benieuwd geworden naar Jade's service? Reserveer hier een tafel bij Restaurant Florent in het centrum van Utrecht.

Interview: Michiel Camp


Kom je gezellig tafelen?

Je vindt ons op struikelafstand van Utrecht Centraal in de schaduw van de beroemde Domkerk aan het Visschersplein.