Restaurant Florent is verkocht en heropend op 1 september 2021 met vernieuwde visie

De Utrechtse horeca-ondernemers Fikret Geldi en zijn vrouw Filiz Danisman, bekend van Restaurant Het Zuiden (Mariaplaats 4), zijn per heden de nieuwe eigenaar.  Momenteel worden achter de schermen de laatste voorbereidingen getroffen, voor de heropening op 1 september 2021. Het restaurant slaat een subtiel nieuwe richting op, met behoud van oude kracht, en heeft diverse investeringen gedaan om de kwaliteit nog verder op te schroeven.

 

Waarom Fikret voor Florent koos

Fikret Geldi: “Florent is een prachtig restaurant wat in het verlengde ligt van Restaurant Het Zuiden. Daar houden we van bourgondisch kwalitatief eten. En bij Florent doen ze dat ook, alleen op een hoger niveau en voor een ander marktsegment. Ik heb jarenlang gewerkt op dit hogere niveau, maar na mijn hotelcarrière heb ik het gemist. Na zes jaar Het Zuiden is het een geweldige uitdaging om mooie stappen te zetten met Florent. Het is gaaf om dit concept tot in de puntjes uit te denken met een sterk team dat elkaar goed aanvoelt. We hebben Florent enerzijds toegankelijker gemaakt met een uitgebreidere kaart en anderzijds geïnvesteerd in kwaliteit.”

 

De kaart is uitgebreid

Chef Robert McAdoo: “Met Florent zijn en blijven we echte verwenners. Voor gasten die avondlang willen tafelen, maar nu ook de mensen die na een dag hard werken even 1 of 2 gangen willen genieten van hoogwaardig kwalitatief eten en dan weer doorgaan. Je kunt doordeweeks zo aanschuiven voor een gang met een kwalitatief hoogwaardige tournedos met truffel, of je in de watten laten leggen met 6 gangen als je wat te vieren hebt en een lekker een avondje wilt tafelen.”

 

Investeringen in nieuw materiaal

Er is geïnvesteerd in nieuw materiaal met als doel om de kwaliteit van de gerechten verder te verhogen. Zo is een dry age kast aangeschaft. Simpel gezegd is dit een speciale koelkast met gereguleerde lichtcirculatie, met onderin Himalayazout, wat zorgt voor droge rijping van vlees. Door het rijpingsproces verliest het vlees vocht en krimpt het in, waardoor het een geconcentreerder wordt en intenser smaakt.

Daarnaast wilde chef McAdoo ook graag een Big Green Egg om meer variëteit in de bereidingswijze van vlees te krijgen. Bepaalde stukken vlees, waaronder de Florent signature dish Côte de boeuf, grillen we af in de BGE om het zo extra smaak en kracht mee te geven.

 

Chef Robert McAdoo over de vernieuwde richting voor Florent

Chef Robert McAdoo blijft, maar bouwt verder met een extra verdiepingsslag op enerzijds kwaliteit en anderzijds zijn favoriete ingrediënt: truffels.

“Mijn signatuur is altijd truffel geweest en hier ga ik straks nog meer mee werken met als doel om steeds opnieuw hoogwaardige variërende truffelgerechten aan te bieden. We hebben straks bijvoorbeeld een fregola, heerlijke handgerolde gebrande pastarolletjes, geroosterde amandeltjes, ricotta erdoorheen en onze geheime huisgemaakte truffelsaus die inmiddels behoorlijk bekend en geliefd is. En die wordt geserveerd met een vers geschaafde zomertruffel eroverheen. Elk seizoen heeft zijn eigen truffel en zo hebben wij ook elk seizoen een nieuw hoogwaardig heerlijk truffelgerecht. Ik durf wel te zeggen dat wij de lekkerste truffelgerechten van heel Utrecht hebben.”

 

Over Robert McAdoo

Chef McAdoo heeft eerder in bijzondere keukens gestaan. Zo stond hij in het Polmanshuis, de Nonnerie en werkte hij met Patron Cuisinier Karl van Baggem in Opbuuren evenals de Hoefslag in Bosch en Duin waar een Michelin-ster is behaald. Daarnaast is hij al lange tijd leermeester. Met veel liefde, een accent op samenspel en diepe kennis over truffels, brengt hij het vak over aan jonge opkomende chefs zoals Jeremy Martina. Samen met Jeremy vormt hij het culinaire hart van Florent vanaf 1 september.

 


Kom je gezellig tafelen?

Je vindt ons op struikelafstand van Utrecht Centraal in de schaduw van de beroemde Domkerk aan het Visschersplein.