Over ons

Wij zijn dol op Franse bistrogerechten die hoog op smaak en lekker eigenwijs zijn.

kolibrie florent beeld

Cuisine de bistrot!

Het is eigenlijk heel simpel: wij genieten wanneer lekker eten mensen samenbrengt.

Daarom hebben we van Florent een laagdrempelig en ontspannen plekje gemaakt. Bij ons is alles en iedereen welkom om te komen genieten van lekker eten en verrukkelijke wijnen in gulzige hoeveelheden, maar voor gewone prijzen.

We prikkelen je zintuigen en brengen gesprekken op gang met de Franse keuken in al zijn verscheidenheid. Onze basis zijn de echte Franse klassiekers zoals een steak tartare of een malse côte de boeuf, maar we denken zeker niet alleen in hokjes. Daar zijn we namelijk veel te eigenwijs voor. We laten ons mondiaal inspireren door die klassiekers af te wisselen met ongewone ingrediënten en avontuurlijke variaties. En dat noemen we bistronomie met bravoure!

Ons signatuur:

slangen florent beeld

Van en voor de genieters

Florent is de expressie van onze liefde voor de Franse bistro. Want wij zijn dol op Franse bistrogerechten, die hoog op smaak en lekker eigenwijs zijn. Bijzondere wijnen, een perfecte Franse klassieker, een ongewone gang ertussen.

Want mooi en lekker eten maakt ons gelukkig. En dat serveren we in gulzige hoeveelheden. Hemelse sausjes, boeiende bijgerechten en complementaire combinaties. Daarin gaan we soms tegen de trends in, want smaak gaat boven alles.

Eigenwijs bistronomisch

Hoewel onze kaart regelmatig wisselt en vernieuwt, is er altijd één constante: het is elke keer weer een leuke afwisseling tussen Franse klassiekers en bistronomische eigenzinnigheden.

Ook houden we van een speelse relatie tussen wijn en spijs. De wijnen zijn vanzelfsprekend complementair, maar wij houden niet van clichés. Daarom hebben we met zorg een verrassende wijnkaart samengesteld met internationaal georiënteerde, klassieke én nieuwe wereldwijnen.

Ongewoon gewoon

Ongewoon genieten voor gewone prijzen. Lekker laagdrempelig. Dat vinden we heel normaal.

Daarbij zoeken we onze ingrediënten en leveranciers ook niet exotisch ver weg, maar liever gewoon in onze eigen Utrechtse achtertuin. Zo kunnen we met respect voor de natuur en haar seizoenen koken. Daarin gaan we regelmatig op ontdekkingstocht om boodschappen te doen bij nieuwe plekjes. Dat doen we omdat we nieuwsgierig zijn, maar ook omdat we graag iets teruggeven aan onze buren.

Kom je gezellig tafelen?

Je vindt ons op struikelafstand van Utrecht Centraal - in de schaduw van de beroemde Domkerk - aan het Visschersplein.