Nieuwe eigenzinnigheden bij Florent le Bistro

Topinamboer

Bij Florent - le Bistro staat de innovatie nooit stil! Zo heeft Chef Mcadoo de afgelopen week weer zes nieuwe gerechten op de kaart gezet, die een combinatie van Franse klassiekers en bistronomische eigenzinnigheden zijn. Met in de hoofdrol: onze mythische wintertruffel, hét perfecte 63°C eitje en kalfstartaar met oester.

 
Mcadoo: "We zitten volop in de winter, dus ik wil onze gerechten graag in lijn daarmee houden, om daarmee trouw aan de seizoenen te blijven. Daarom hebben we een combinatie van Franse klassiekers en bistronomische eigenzinnigheden met warme smaken en winterse ingrediënten. Zo hebben we bijvoorbeeld een sucade bedacht met een lekkere eigenwijze touch. We zijn aan het experimenteren geweest en uiteindelijk uitgekomen op een crème van pastinaak en witte chocolade! Niet wat je verwacht bij vlees, maar het is mooi uitgebalanceerd waardoor de zoetige crème niet te dominant is en het gerecht juist ondersteund."

 
Verder zijn nieuw op de kaart:

Langoustine met een Japanse twist

Langoustine is een Noors zeekreeftje dat vaak verwerkt wordt in een paella, maar bij onze chef Mcadoo krijg je 'm geserveerd met Japans dashi bouillon, gekonfijte puntpaprika, bospeen furikake en een tomaatkrokantje. "Zo'n bospeen furikake zie je niet elke dag! En wat ik zelf heel leuk vind, maar wat niet op de kaart staat, is dat de marinade is gemaakt van sesam en zeewier", zegt chef Mcadoo over dit gerecht.

Langoustine dashi

 

Flan van topinamboer

Flan is een Frans puddingtaartje. Bij Florent maken we deze van topinamboer, een aardpeer die ook wel jeruzalemartisjok wordt genoemd. Een mooi woord voor scrabble, maar vooral heel lekker! We serveren het taartje met gepofte topinamboer, zoetzoere meloesuitjes en demi-glace groenten.

Topinamboer

 

Hét perfecte 63°C eitje

Een geheel vegetarisch gerecht met een perfect gegaard 63 graden eitje, een crème van knolselderij, afgetopt met krokante aardappelkaantjes en optioneel een supplement van de mythische wintertruffel van onze vaste leverancier Buon Appetito.

Perfecte eitje

 

Kalfstartaar met oester?!

Ook nieuw op de kaart is kalfstartaar met gepofte paprika, oesterblad, piment mayonaise en oester vinaigrette. Oesterblad is een klein plantje dat groeit op ziltige rotsachtige ondergrond in onder andere IJsland, Noorwegen en Schotland. Het wordt vaak gegeten ter vervanging van oesters. Mcadoo: "Dit is echt een mooi klassiek Frans gerecht. Maar wel hier en daar op onze manier, want daar houden we wel van."

 
Succade

Wil jij de nieuwe eigenzinnigheden van Chef Mcadoo komen proeven? Reserveer dan een tafel bij Mcadoo via deze link voor de gerechten van de kaart verdwijnen!


Kom je gezellig tafelen?

Je vindt ons op struikelafstand van Utrecht Centraal in de schaduw van de beroemde Domkerk aan het Visschersplein.