Michiel Camp | Journalistiek & Gastheerschap: haat-liefde of gelukkig koppel?

Michiel Camp

Introductie

Michiel Camp, sinds september 2016 werkzaam voor restaurant Florent. Hij begon zijn horeca carrière op zijn 16e in de afwas. Na vele borden weer blinkend schoon te hebben gewassen was hij toe aan een nieuwe uitdaging. In het restaurant waar Michiel destijds werkte kwam een nieuwe chef. In de weekenden werd Michiel zijn assistent. 5 jaar later toen Michiel ondertussen zijn studie Journalistiek was begonnen wisselde hij van restaurant en ging hij in plaats van in de keuken op de vloer staan. De passie voor de horeca was zo sterk, dat Michiel besloot om zijn studie zelfs tijdelijke stop te zetten.

Waarom koos je voor Florent?

Bij Florent hangt een relaxte sfeer. Het team heeft veel kennis en staat open voor nieuwe ideeën. De dag van vandaag serveren veel restaurants meerdere kleine gerechten. Bij Florent krijg je daarentegen een goed bord bij elke gang. Je weet waar je aan toe bent en dat vind ik heel fijn. En wat niet onbelangrijk is, is dat de kwaliteit constant is.

Verloop van de avond

Zodra de gasten arriveren, hang je de jassen op en breng je de gasten naar hun tafel. Op de tafel staan nootjes, brood van Bond & Smolders, goede boter en je voorziet de gasten van een aperitief. Elke lid van de bediening heeft zijn eigen tafels, waar in andere zaken in de eerste 5 minuten al 3 mensen aan tafel zijn geweest, zorgen wij dat er een iemand jouw gastheer of gastvrouw is gedurende de avond. Hierdoor kunnen we goed afstemmen op de wensen van de gast. Mijn avond is pas geslaagd als de gasten een leuke avond hebben gehad.

Voor welk gerecht op de kaart mogen we je ’s nachts wakker maken?

Briochebrood met eendenlever, truffel-mayonaise, rivierkreeft en rode-ui met daarbij een glas van de Soli, Gewurstraminer/ Riesling/ Chardonnay, Thracie, Bulgarije, 2016. Het rijpe en het lichte zoetje van de wijn is erg lekker bij de rijke smaak van de lever en de truffel.

Zou een baan als culinair journalist niet iets voor jou zijn?

Tot nu toe heb ik daar nog niet aan gedacht. Op het moment ben ik aan het afstuderen. Daarna kan het nog alle kanten op; horeca, schrijven, programma’s maken… Het afgelopen jaar heb ik stage gelopen bij een educatief programma voor de jeugd. Wat me hierin heel erg aantrok is dat je de kinderen iets bijbrengt. Ik ben nog op zoek naar de balans tussen educatieve journalistiek en de horeca waar je mensen een beleving biedt. Wie weet ben ik over een paar jaar wel de nieuwe Jochem van Gelder die een programma maakt zoals Willem Wever, maar tot die tijd ben ik met veel plezier gastheer bij Florent!


Kom je gezellig tafelen?

Je vindt ons op struikelafstand van Utrecht Centraal in de schaduw van de beroemde Domkerk aan het Visschersplein.