Menu

Wij koken klassieke Frans gerechten met internationale invloeden en Utrechtse streekproducten. Kakelvers, uit onze rijk gevulde achtertuin, met respect voor de natuur en haar seizoenen.

mes en pastinaak florent beeld

We vernieuwen ons menu om de paar weken.

Al onze gerechten zijn tevens a la carte te bestellen.

(Helaas kunnen we niet a la carte koken bij groepen vanaf 8 personen)


Welkom bij Florent le bistro

We hopen met onze gerechten je smaakbeleving te verrijken. De keuken is Frans georiënteerd met internationale invloeden. We bereiden nieuwe smaken die grenzen overschrijden, een reflectie van onze herinneringen gecombineerd met onze creativiteit. De producten komen zoveel mogelijk van de gepassioneerde en lokale leverancier.


De smaakbeleving van onze gerechten kunnen van dag tot dag wijzigen. Onze " verrassingen" worden gecreëerd door de invloeden van de natuur (seizoensgebonden) of door de inspiraties van een dag. Terwijl we je geest en ziel voeden, wensen we dat elke smaak al je zintuigen zal aanspreken en je een onvergetelijke ervaring zult hebben.


Restaurant menu

ALL-IN 7-gangen menu

€ 150.00

Glas Cremant, brood & olijven, water onbeperkt (plat en bruis), zeven gangen menu, wijnarrangement, koffie of thee met friandises

7-gangenmenu

€ 87.00

6-gangenmenu

€ 77.00

5-gangenmenu

€ 67.00

4-gangenmenu

€ 57.00

3-gangen viande menu

€ 72.50

3-gangen Menu Florent Specialite

€ 90.00


FLORENT SPECIALITE

L'ENTREE | VOORGERECHT

Brioche eendenlever | vijgenjam | rivierkreeft | little gem | rode uiencompote | truffel mayonaise

LE PLAT PRINCIPAL | HOOFDGERECHT

Creekstone farms Black Angus whiskey Rib-Eye | aardappelmousseline | seizoen groente | Madeira jus

Supplement eendenlever + 15.00 (voor twee)

DESSERT | DESSERT

Limoencake framboos | schuim van yoghurt en limoncello | frambozengel | grenadine krokant | sorbetijs van zuurstok | krokant van napoleon


VIANDE MENU

L'ENTREE | VOORGERECHT

Brioche eendenlever | vijgenjam | rivierkreeft | little gem | rode uiencompote | truffel mayonaise

LE PLAT PRINCIPAL | HOOFDGERECHT

Tournedos | aardappelmousseline | seizoen groente | Madeira jus

Supplement Rossini+ 15.00

DESSERT | DESSERT

Limoencake framboos | schuim van yoghurt en limoncello | frambozengel | grenadine krokant | sorbetijs van zuurstok | krokant van napoleon


MENU DU CHEF-CHEF'S MENU

4/5/6/7- GANGEN (tevens a la carte te bestellen)

L'ENTREE | VOORGERECHT

Gepekelde makreelfilet | gezouten komkommer | gel van bergamot | zoetzure rettich | zeewier kletskop | zee banaantjes | frisse komkommersoep

LE PLAT INTERMEDIAIRE | TUSSENGERECHT (bij 5 gangen)

Filet americain & zwezerik | paprika rol | bloemkool zoetzuur | paprika mayonaise | ingelegde ui

LE PLAT INTERMEDIAIRE 2 | TUSSENGERECHT 2 (bij 6 gangen)

Coquille & buikspek | mini bospeen furikake | wortel pakketje kardemom | wortelcreme | schuim van coquille en vanille

LE PLAT INTERMEDIAIRE 3 | TUSSENGERECHT 3

Pasta truffel | pijp macaroni | knolselderij creme | ingelegde paddenstoel | schuimende saus van truffel

LE PLAT PRINCIPAL | HOOFDGERECHT

KIES UIT:

Veluwe eendenborst | aardappelcroquettes | gepofte biet | sugar snaps | gel van bramen | crunch van gekarameliseerde hazelnoten | eendensaus l’orange

Of (supplement 15.00)

Tournedos | aardappelmousseline | seizoen groente | madeira jus

OF (supplement 35.00)

Creekstone farms Black Angus whiskey Rib-Eye | aardappelmousseline | seizoen groente | Madeira jus

supplement truffel 5,50

FROMAGE | KAAS (bij 7 gangen)

Kaasplank van Kaasfort | vijf diverse kazen | mostarda | notenvijgen brood | druiven

DESSERT | DESSERT

Limoencake framboos | schuim van yoghurt en limoncello | frambozengel | grenadine krokant | sorbetijs van zuurstok | krokant van napoleon


vegetarisch

MENU DU CHEF VEGETARIAN-CHEF'S MENU VEGA

4/5/6/7- GANGEN (tevens a la carte te bestellen)

L'ENTREE | VOORGERECHT

Tataki van watermeloen | kumquat zoetzuur | olijven mayonaise | creme van ricotta | kroepoek van basilicum | balsamico kaviaar

LE PLAT INTERMEDIAIRE | TUSSENGERECHT (bij 5 gangen)

Jardin de legumes | humus | venkel salade | tomberries zoetzuur | sinaasappel vinaigrette

LE PLAT INTERMEDIAIRE 2 | TUSSENGERECHT 2 (bij 6 gangen)

Coquille van king boleet | gebakken knolselderij | hazelnoot | geroosterde knolsederij creme | schuimende saus van cepes 

LE PLAT INTERMEDIAIRE 3 | TUSSENGERECHT 3

Pasta truffel | pijp macaroni | knolselderij creme | ingelegde paddenstoel | schuimende saus van truffel

LE PLAT PRINCIPAL | HOOFDGERECHT

Springrol | | linten van wortel en rettich | enoki paddenstoelen | crème van wortel en bataat | crunch van Thaise basilicum | kokos saus met wortel

FROMAGE | KAAS (bij 7 gangen)

Kaasplank van Kaasfort | vijf diverse kazen | mostarda | notenvijgen brood | druiven

DESSERT | DESSERT

Limoencake framboos | schuim van yoghurt en limoncello | frambozengel | grenadine krokant | sorbetijs van zuurstok | krokant van napoleon

We kunnen vegan koken waar mogelijk is (mits vooraf doorgegeven bij de reservering) maar kunnen helaas geen volwaardig 5-, 6- of 7-gangen vegan menu bereiden.



A LA CARTE

Helaas kunnen we niet a la carte koken bij groepen vanaf 8 personen

L'ENTREE | VOORGERECHT

BRIOCHE EENDENLEVER

23.50

FILET AMERICAIN

16.50

TARTAAR VAN BOSPEEN

14.50

MAKREEL FILET

16.50

JARDIN DE LEGUMES

14.50

LE PLAT INTERMEDIAIRE | TUSSENGERECHT

COQUILLE & BUIKSPEK

24.50

PASTA TRUFFEL

19.50

TORTELLINI

16.50

LE PLAT PRINCIPAL | HOOFDGERECHT

EENDENBORST

32.50

TOURNEDOS (supplement Rossini +15.00)

45.00

BLACK ANGUS WHISKEY RIB-EYE

65.00

SPRINGROLLS

27.50

DESSERT | DESSERT

LIMOENCAKE & FRAMBOOS

14.50

KAASPLANK

17.50


WIJNARRANGEMENT

Per gang of glas

€ 8.50


Bon Appétit!