fbpx

Menu


herfst 2020


Wij koken Frans met Utrechtse streekproducten. Kakelvers, uit onze rijk gevulde achtertuin, met respect voor de natuur en haar seizoenen.

Elke 3 weken vernieuwen we onze kaart

mes en pastinaak florent beeld

Bij Florent stel je zelf je 3-, 4-, 5- of 6-gangenmenu samen:

6-gangen keuzemenu

€ 68.00

5-gangen keuzemenu

€ 58.00

4-gangen keuzemenu

€ 48.50

3-gangen keuzemenu

€ 39.00

Of je kiest voor onze tijdloze klassieker:

Florent Specialite

€ 120 voor 2 personen

L’ENTREE | VOORGERECHT

Brioche – Eendenlever – Vijgenjam – Rode ui – Rivierkreeft – Truffelmayo


LE PLAT PRINCIPAL | HOOFDGERECHT

Côte de boeuf – Groente garnituur – Dikke frieten – Salsa verde

Supplement foie gras € 7,50


DESSERT | NAGERECHT

Koffie/thee met friandises


AMUSE

Charcuterie

€10.00

Oesters Fine de Claire – sjalot – rode wijnazijn – tabasco

per stuk – per 6 – per 12

€3.00 – €16.50 – €30.00


L’ENTREE | VOORGERECHT

Geitenkaas flan – zoetzure komkommer – komkommer compote – kerrie mayo – gamba – radijs – drop krokant

Gepofte bataat – pinda – yoghurt – ras el hanout mayo – zoetzure pompoen

vegetarisch

Gerookte eendenborst – cranberries – dim sum rillette – rettich – hazelnoot


LE PLAT INTERMEDIAIRE | TUSSENGERECHT

Fregola – buffelricotta – gerookte amandel – truffelsaus

vegetarisch

LE PLAT PRINCIPAL | HOOFDGERECHT

Rund eye – gratin – pompoen crème – rode kool – sugar snaps – jus van citroen en tijm

Aardappel – Vacherin Mont D’or– saus van marjolein – knolselderij  met piment – geblakerde prei

vegetarisch

Heilbot – lardo di collanato  – waterkers – tomaat – quinoa – spinazie

Supplement foie gras € 7.50

Supplement truffel €5.50


FROMAGE | KAAS

Drie rijpe kazen van Kazerij Kazerij Stalenhoef – Druiven – Appelstroop – Notenbrood

(supplement vijf kazen + € 5.50)

vegetarisch

DESSERTS | NAGERECHT

Gepocheerde perzik – pistache cremeaux – perzik gel– perzik marshmellow– perzik sorbet

vegetarisch

WIJNARRANGEMENT

Per gang of glas

€ 6.75

Menu kerst 2020

mes en pastinaak florent beeld

L’ENTREE | VOORGERECHT

Zalm graved lax – gezouten komkommer – tomberries – gerookte mayonaise – wasabi – peterselie lak


LE PLAT INTERMEDIAIRE | TUSSENGERECHT

Fregola – buffel ricotta – amandel – truffelsaus (geschaafe truffel inbegrepen)


SPOOM

Citroen Sorbet


LE PLAT PRINCIPAL | HOOFDGERECHT

Hertfilet – herten stoof – aardappel mousseline – spruit – spek – pompoen – kruidkoek


LE FROMAGE | KAAS

Vacharin mont d’or – kletsenbrood – appelgel – druif


DESSERT | NAGERECHT

Chocolade moelleux – chocolade sorbet – chocolade mousse – sinaasappel


KOFFIE / THEE MET FRIANDISES

Bon Appétit!