Menu


herfst 2021


Wij koken klassieke Frans gerechten met internationale invloeden en Utrechtse streekproducten. Kakelvers, uit onze rijk gevulde achtertuin, met respect voor de natuur en haar seizoenen.

We vernieuwen ons menu om de paar weken

mes en pastinaak florent beeld

Restaurant menu

Bij Florent stel je zelf je 4-, 5- of 6-gangenmenu samen:

6-gangen keuzemenu

€ 67.50 | wijnarrangement 38.00

5-gangen keuzemenu

€ 55.00 | wijnarrangement € 32.00

4-gangen keuzemenu

€ 47.50 | wijnarrangement € 26.00

Bekijk hier ons kerstarrangement 2021

Of je kiest voor onze tijdloze klassieker:

Florent Specialite

€ 125 voor 2 personen

L'ENTREE | VOORGERECHT

Brioche – Eendenlever – Vijgenjam – Rode ui compote – Little gem – Rivierkreeft – Truffelmayo


LE PLAT PRINCIPAL | HOOFDGERECHT

Côte de boeuf – aardappelmousseline – koolsla – chimichurri


DESSERT | NAGERECHT

Koffie/thee met friandises


APERITIEF

3 cocktails (Cava/Gin tonic/Aperol spritz)

vanaf €8.50

Charcuterie

Klein of Groot

€7.50 – €15.50

Oesters

per 6 – per 12

€18.50 – €32.50


L'ENTREE | VOORGERECHT

Zalm graad lax – wasabi crunch – gerookte mayonaise – gezouten komkommer – toeberries – peterselie

€15.50

Bloemkool couscous – gebrande bloemkool – zoetzure romanesco – abrikoos – krokante kappertjes – piment mayonaise

vegetarisch

€15.50

Runderpastrami – witlof – granny smith – uiencompote – gekarameliseerde walnoot – balsamico mayonaise – enoki

€15.50

Brioche eendenlever – vijgenjam – rode uiencompote – little gem – rivierkreeft – truffelmayo – eendenlever

€19.50


LE PLAT INTERMEDIAIRE | TUSSENGERECHT

Zacht gegaarde kreeftenstaart – boerenkool stamppot – piccalilly creme- krokant van rookworst, chips van truffelaardappel – kreeftenolie


€19.50

Pasta truffel – knolselderij crème – dun gesneden champignons – truffelcrème – schuimende saus van truffel

Supplement zomertruffel + €5.50

€15.50


LE PLAT PRINCIPAL | HOOFDGERECHT

Hertenbiefstuk – hete bliksem – gebakken spruitjes met spek – krokant van kruidkoek – pompoen crème – jus met pure chocolade en koffie

€28.50

Grietfilet – romige parelgort – groene asperges – gebrande zilveruitjes – chioggia biet – saus van sjalot

€28.50

Gepofte knolselderij – knolselderij steak gebakken – hazelnoten – crème van knolselderij – king boleet – schuimende saus van crêpes

vegetarisch

€24.50


FLORENT SPECIALITEITEN

Côte de boeuf – aardappel mousseline – koolsla – chimichurri

Inclusief voorgerecht & koffie compleet

Supplement foie gras + €7.50

€125.00

voor 2 personen

Côte de boeuf – aardappelmousseline – koolsla – chimichurri

Supplement foie gras + €7.50

€85.00

voor 2 personen

Tournedos Rossini – eendenlever – madeira saus – aardappel mousseline

Supplement truffel + €5.50

€38.50


Steak of the day

dagprijs


FROMAGE | KAAS

Drie rijpe kazen – rinse appelstroop – druiven – kletzenbrood

Supplement naar vijf kazen + €5.00

vegetarisch

€12.50


DESSERTS | NAGERECHT

Moelleux chocoladetaart – chocolade brownie – chocolademousse – gezouten crumble – passievruchtengel – Madagaskar vanille roomijs – vinaigrette passievrucht

vegetarisch

€11.50

Koffie compleet

€6.75


Bon Appétit!