Menu

Wij koken klassieke Frans gerechten met internationale invloeden en Utrechtse streekproducten. Kakelvers, uit onze rijk gevulde achtertuin, met respect voor de natuur en haar seizoenen.

mes en pastinaak florent beeld

We vernieuwen ons menu om de paar weken.

Al onze gerechten zijn tevens a la carte te bestellen.

(Helaas kunnen we niet a la carte koken bij groepen vanaf 8 personen)


Welkom bij Florent le bistro

We hopen met onze gerechten je smaakbeleving te verrijken. De keuken is Frans georiënteerd met internationale invloeden. We bereiden nieuwe smaken die grenzen overschrijden, een reflectie van onze herinneringen gecombineerd met onze creativiteit. De producten komen zoveel mogelijk van de gepassioneerde en lokale leverancier.


De smaakbeleving van onze gerechten kunnen van dag tot dag wijzigen. Onze " verrassingen" worden gecreëerd door de invloeden van de natuur (seizoensgebonden) of door de inspiraties van een dag. Terwijl we je geest en ziel voeden, wensen we dat elke smaak al je zintuigen zal aanspreken en je een onvergetelijke ervaring zult hebben.


Restaurant menu

ALL-IN 7-gangen menu

€ 150.00

Glas Cremant, brood & olijven, water onbeperkt (plat en bruis), zeven gangen menu, wijnarrangement, koffie of thee met friandises

7-gangenmenu

€ 87.00

6-gangenmenu

€ 77.00

5-gangenmenu

€ 67.00

4-gangenmenu

€ 57.00

3-gangen viande menu

€ 72.50

3-gangen Menu Florent Specialite

€ 85.00


FLORENT SPECIALITE

L'ENTREE | VOORGERECHT

Brioche eendenlever | vijgenjam | rivierkreeft | little gem | rode uiencompote | truffel mayonaise

LE PLAT PRINCIPAL | HOOFDGERECHT

Creekstone farms Black Angus Rib-Eye | aardappelmousseline | seizoen groente | Madeira jus

Supplement eendenlever + 15.00 (voor twee)

DESSERT | DESSERT

Chocolademousse | cassis sorbetijs | brownie | chocolade kogels | crumble van brownie | cassis gel | blauwe bessen


VIANDE MENU

We kunnen vegan koken (mits vooraf doorgegeven bij de reservering) maar kunnen helaas geen volwaardig 5-, 6- of 7-gangen vegan menu bereiden.


L'ENTREE | VOORGERECHT

Brioche eendenlever | vijgenjam | rivierkreeft | little gem | rode uiencompote | truffel mayonaise

LE PLAT PRINCIPAL | HOOFDGERECHT

Tournedos | aardappelmousseline | seizoen groente | Madeira jus

Supplement Rossini+ 12.50

DESSERT | DESSERT

Chocolademousse | cassis sorbetijs | brownie | chocolade kogels | crumble van brownie | cassis gel | blauwe bessen


MENU DU CHEF-CHEF'S MENU

4/5/6/7- GANGEN (tevens a la carte te bestellen)

L'ENTREE | VOORGERECHT

Koude Hollandse asperge | saffraan mayonaise | kwartelei | achterham- en serranoham | krokant van Pata Negra | Hollandaisesaus

LE PLAT INTERMEDIAIRE | TUSSENGERECHT (bij 5 gangen)

Ceviche van zeebaars | grapefruitolie | rode peper | limoen- sinaasappelsap | watermeloen | zwarte sesam | chili mayonaise | krokantje pimenton de la Vera

LE PLAT INTERMEDIAIRE 2 | TUSSENGERECHT 2 (bij 6 gangen)

Kreeftensalade | sjalot | bleekselderij | crème fraiche | bieslook | la ratte aardappel

LE PLAT INTERMEDIAIRE 3 | TUSSENGERECHT 3

Fregola | gebrande pasta | ricotta | geroosterde amandelen | schuimende saus van truffel

LE PLAT PRINCIPAL | HOOFDGERECHT KIES UIT:

Zacht gegaarde lamsrug | krokante granen | aardappel rösti | Hollandse asperges | doperwten | gele bietencrème | passievrucht | jus met biet

Of (supplement 15.00)

Tournedos | aardappelmousseline | seizoen groente | madeira jus

OF (supplement 30.00)

Creekstone farms Black Angus Rib-Eye | aardappelmousseline | seizoen groente | Madeira jus

FROMAGE | KAAS (bij 7 gangen)

Kaasplank van Kaasfort | vijf diverse kazen | mostarda | notenvijgen brood | druiven

DESSERT | DESSERT

Chocolademousse | cassis sorbetijs | brownie | chocolade kogels | crumble van brownie | cassis gel | blauwe bessen


vegetarisch

MENU DU CHEF VEGETARIAN-CHEF'S MENU VEGA

4/5/6/7- GANGEN (tevens a la carte te bestellen)

L'ENTREE | VOORGERECHT

Koude Hollandse asperge | saffraan mayonaise | kwartelei | kerrie croutons | Hollandaisesaus

LE PLAT INTERMEDIAIRE | TUSSENGERECHT (bij 5 gangen)

Tartaar van bospeen | gerookte eidooiercrème | sjalotringen | geschaafde bospeen | zoetzure bospeen

LE PLAT INTERMEDIAIRE 2 | TUSSENGERECHT 2 (bij 6 gangen)

Spitskool rouleau | amandel | crème van amandel | crème van kerrie | krokant van cavolo nero

LE PLAT INTERMEDIAIRE 3 | TUSSENGERECHT 3

Fregola | gebrande pasta | ricotta | geroosterde amandelen | schuimende saus van truffel

LE PLAT PRINCIPAL | HOOFDGERECHT

Springrol | | linten van wortel en rettich | enoki paddenstoelen | crème van wortel en bataat | crunch van Thaise basilicum | kokos saus met wortel

FROMAGE | KAAS (bij 7 gangen)

Kaasplank van Kaasfort | vijf diverse kazen | mostarda | notenvijgen brood | druiven

DESSERT | DESSERT

Chocolademousse | cassis sorbetijs | brownie | chocolade kogels | crumble van brownie | cassis gel | blauwe bessen

We kunnen vegan koken (mits vooraf doorgegeven bij de reservering) maar kunnen helaas geen volwaardig 5-, 6- of 7-gangen vegan menu bereiden.



A LA CARTE

Helaas kunnen we niet a la carte koken bij groepen vanaf 8 personen

L'ENTREE | VOORGERECHT

BRIOCHE EENDENLEVER

23.50

KOUDE HOLLANDSE ASPERGES

14.50

TARTAAR VAN BOSPEEN

14.50

ZEEBAARS CEVICHE

16.50

LE PLAT INTERMEDIAIRE | TUSSENGERECHT

KREEFT

22.50

FREGOLA

19.50

SPITSKOOL ROULEAU

22.50

LE PLAT PRINCIPAL | HOOFDGERECHT

LAM

34.50

TOURNEDOS (supplement Rossini +15.00)

45.00

BLACK ANGUS RIB-EYE

60.00

MELANZANE

27.50

DESSERT | DESSERT

CHOCOLADE & CASSIS

14.50

KAASPLANK

17.50


WIJNARRANGEMENT

Per gang of glas

€ 8.50


Bon Appétit!