Menu


zomer 2021


Wij koken klassieke Frans gerechten met internationale invloeden en Utrechtse streekproducten. Kakelvers, uit onze rijk gevulde achtertuin, met respect voor de natuur en haar seizoenen.

We vernieuwen ons menu om de paar weken

mes en pastinaak florent beeld

Restaurant menu

Bij Florent stel je zelf je 3-, 4-, 5- of 6-gangenmenu samen:

6-gangen keuzemenu

€ 67.50 | wijn arrangement 36.00

5-gangen keuzemenu

€ 55.00 | wijnarrangement € 30.00

4-gangen keuzemenu

€ 47.50 | wijn arrangement € 24.00



Of je kiest voor onze tijdloze klassieker:

Florent Specialite

€ 125 voor 2 personen

L'ENTREE | VOORGERECHT

Brioche – Eendenlever – Vijgenjam – Rode ui compote – Little gem – Rivierkreeft – Truffelmayo


LE PLAT PRINCIPAL | HOOFDGERECHT

Côte de boeuf – aardappelmousseline – koolsla – chimichurri


DESSERT | NAGERECHT

Koffie/thee met friandises


APERITIEF

3 cocktails (Cava/Gin tonic/Aperol spritz)

vanaf €8.50

Charcuterie

Klein of Groot

€7.50 – €15.50

Oesters

per 6 – per 12

€18.50 – €32.50


L'ENTREE | VOORGERECHT

Steak tartare – kwartel ei – hollandaise – zuurdesem – truffelmayonaise – zure bom

€15.50

Flan van geitenkaas – komkommer compote – zoetzure komkommer – gerookte crème fraîche – macademia – trekdrop – radijs

vegetarisch

€15.50

Ceviche van zeebaars – citrus gel – rettich – citrus – casave – mosterdzaad zoetzuur – zadencracker

€15.50

Brioche eendenlever – vijgenjam – rode uiencompote – little gem – rivierkreeft – truffelmayo – eendenlever

€19.50


LE PLAT INTERMEDIAIRE | TUSSENGERECHT

Bisqeu – diverse schelpjes – crostinie – rouille


€15.50

Fregola – geroosterde amandel – ricotta – peterselie – truffelsaus

Supplement zomertruffel + €5.50

€15.50


LE PLAT PRINCIPAL | HOOFDGERECHT

Bisque – diverse schelpjes – crostinie – rouille

Flat iron steak – aardappelmousseline – citroen tijmjus – sperzieboon – anijschampignons – bospeen

€24.50


€28.50

Kabeljauwfilet – pasta aglio olio -mosselen

€26.50

Geroosterde spitskool – saus van amandel en vadouvan – amandel – ingelegde rode kool – tuinkers

vegetarisch

€23.50


FLORENT SPECIALITEITEN

Côte de boeuf – aardappel mousseline – koolsla – chimichurri

Inclusief voorgerecht & koffie compleet

Supplement foie gras + €7.50

€125.00

voor 2 personen

Côte de boeuf – aardappelmousseline – koolsla – chimichurri

Supplement foie gras + €7.50

€85.00

voor 2 personen

Tournedos Rossini – eendenlever – madeira saus – aardappel mousseline

Supplement truffel + €5.50

€38.50


Steak of the day

dagprijs




FROMAGE | KAAS

Drie rijpe kazen – rinse appelstroop – druiven – kletzenbrood

Supplement naar vijf kazen + €5.00

vegetarisch

€12.50


DESSERTS | NAGERECHT

Gepocheerde perzik – marshmellow – pistache cremaux – pistache crunch – perziksorbet

vegetarisch

€11.50

Koffie compleet

€6.75





Bon Appétit!