Menu
lente 2021
Wij koken Frans met Utrechtse streekproducten. Kakelvers, uit onze rijk gevulde achtertuin, met respect voor de natuur en haar seizoenen.
Elke 3 weken vernieuwen we onze kaart
Restaurant menu
Bij Florent stel je zelf je 3-, 4-, 5- of 6-gangenmenu samen:
6-gangen keuzemenu
€ 68.00
5-gangen keuzemenu
€ 58.00
4-gangen keuzemenu
€ 48.50
3-gangen keuzemenu
€ 39.00
Of je kiest voor onze tijdloze klassieker:
Florent Specialite
€ 120 voor 2 personen
L’ENTREE | VOORGERECHT
Brioche – Eendenlever – Vijgenjam – Rode ui – Rivierkreeft – Truffelmayo
LE PLAT PRINCIPAL | HOOFDGERECHT
Côte de boeuf – Groente garnituur – Dikke frieten – Salsa verde
Supplement foie gras € 7,50
DESSERT | NAGERECHT
Koffie/thee met friandises
AMUSE
Charcuterie
€10.00
Oesters Fine de Claire – sjalot – rode wijnazijn – tabasco
per stuk – per 6 – per 12
€3.00 – €16.50 – €30.00
L’ENTREE | VOORGERECHT
Geitenkaas flan – zoetzure komkommer – komkommer compote – kerrie mayo – gamba – radijs – drop krokant
Gepofte bataat – pinda – yoghurt – ras el hanout mayo – zoetzure pompoen
Gerookte eendenborst – cranberries – dim sum rillette – rettich – hazelnoot
LE PLAT INTERMEDIAIRE | TUSSENGERECHT
Fregola – buffelricotta – gerookte amandel – truffelsaus
LE PLAT PRINCIPAL | HOOFDGERECHT
Rund eye – gratin – pompoen crème – rode kool – sugar snaps – jus van citroen en tijm
Aardappel – Vacherin Mont D’or– saus van marjolein – knolselderij met piment – geblakerde prei
Heilbot – lardo di collanato – waterkers – tomaat – quinoa – spinazie
Supplement foie gras € 7.50
Supplement truffel €5.50
FROMAGE | KAAS
Drie rijpe kazen van Kazerij Kazerij Stalenhoef – Druiven – Appelstroop – Notenbrood
(supplement vijf kazen + € 5.50)
DESSERTS | NAGERECHT
Gepocheerde perzik – pistache cremeaux – perzik gel– perzik marshmellow– perzik sorbet
WIJNARRANGEMENT
Per gang of glas
€ 6.75
Bon Appétit!
Brood met dips & Charcuterie
Met brood van Bond & Smolders
BOUILLABAISSE
Mosselen – rouille
BRIOCHE EENDENLEVER
Rivierkreeft – truffelmayonaise – vijgenjam – uiencompote – little gem
TERRINE VAN GEKONFIJTE EENDENBOUT
Gepofte knoflookmayonaise – pistache
SOUFFLE VAN COQUILLE EN ZEEBAARS
Aardappelkaantjes – palingsaus
BOSPEENTARTAAR
Zoetzure wortel – gerookte mayonaise – gebakken gamba’s
KAASPLANK
met 5 kazen van Kazerij Stalenhoef
Elke woensdag t/m zondag te bestellen