fbpx

Menu


winter 2021


Wij koken Frans met Utrechtse streekproducten. Kakelvers, uit onze rijk gevulde achtertuin, met respect voor de natuur en haar seizoenen.

Elke 3 weken vernieuwen we onze kaart

mes en pastinaak florent beeld

Bij Florent stel je zelf je 3-, 4-, 5- of 6-gangenmenu samen:

6-gangen keuzemenu

€ 68.00

5-gangen keuzemenu

€ 58.00

4-gangen keuzemenu

€ 48.50

3-gangen keuzemenu

€ 39.00

Of je kiest voor onze tijdloze klassieker:

Florent Specialite

€ 120 voor 2 personen

L’ENTREE | VOORGERECHT

Brioche – Eendenlever – Vijgenjam – Rode ui – Rivierkreeft – Truffelmayo


LE PLAT PRINCIPAL | HOOFDGERECHT

Côte de boeuf – Groente garnituur – Dikke frieten – Salsa verde

Supplement foie gras € 7,50


DESSERT | NAGERECHT

Koffie/thee met friandises


AMUSE

Charcuterie

€10.00

Oesters Fine de Claire – sjalot – rode wijnazijn – tabasco

per stuk – per 6 – per 12

€3.00 – €16.50 – €30.00


L’ENTREE | VOORGERECHT

Geitenkaas flan – zoetzure komkommer – komkommer compote – kerrie mayo – gamba – radijs – drop krokant

Gepofte bataat – pinda – yoghurt – ras el hanout mayo – zoetzure pompoen

vegetarisch

Gerookte eendenborst – cranberries – dim sum rillette – rettich – hazelnoot


LE PLAT INTERMEDIAIRE | TUSSENGERECHT

Fregola – buffelricotta – gerookte amandel – truffelsaus

vegetarisch

LE PLAT PRINCIPAL | HOOFDGERECHT

Rund eye – gratin – pompoen crème – rode kool – sugar snaps – jus van citroen en tijm

Aardappel – Vacherin Mont D’or– saus van marjolein – knolselderij  met piment – geblakerde prei

vegetarisch

Heilbot – lardo di collanato  – waterkers – tomaat – quinoa – spinazie

Supplement foie gras € 7.50

Supplement truffel €5.50


FROMAGE | KAAS

Drie rijpe kazen van Kazerij Kazerij Stalenhoef – Druiven – Appelstroop – Notenbrood

(supplement vijf kazen + € 5.50)

vegetarisch

DESSERTS | NAGERECHT

Gepocheerde perzik – pistache cremeaux – perzik gel– perzik marshmellow– perzik sorbet

vegetarisch

WIJNARRANGEMENT

Per gang of glas

€ 6.75

Bon Appétit!

3 of 5 gangen afhaalmenu

Vive la Fête.

t/m 24 januari te bestellen

Onze deuren zijn nog even gesloten, maar je kan thuis helemaal dubbeldeluxe genieten op de Florent-manier. Dit is een gastronomisch feestmaal barstensvol culinaire lekkernijen geïnspireerd op de Franse bistrokeuken. Ga je voor een extra feestelijke avond? Voeg dan naar wens een zesde gang of heerlijke wijnbox toe.


Elke dinsdag t/m zondag te bestellen t/m 24 januari

Menu Vive la Fête

55 p.p.

mes en pastinaak florent beeld

L’ENTREE | VOORGERECHT

Gravad lax van zalm – tomberries – gezouten komkommer – gerookte mayonaise – wasabi crunch


LE PLAT INTERMEDIAIRE 1 | TUSSENGERECHT 1

Terrine van fazant – calvados appel – eendenlevercreme – suikerbrood crumble – appelstroop


LE PLAT INTERMEDIAIRE 2 | TUSSENGERECHT 2

Truffelsoep – paddenstoelen – peterselie


LE PLAT PRINCIPAL | HOOFDGERECHT

Hertenbiefstuk – hertenstoof – aardappelmousseline – spruitjes met spek en hazelnoot uit de oven – jus van kruidkoek


DESSERT | NAGERECHT

Moelleux – chocoladesorbet – chocolademousse – sinaasappelcompote – crunch van chocolade


OPTIONELE 6E GANG: KAASPLANK

Kaasplank met 5 kazen van Kazerij Stalenhoef (+€ 12.50)

Elke dinsdag t/m zondag te bestellen tussen t/m 24 januari