‘Ik droom ervan om een Italiaanse trattoria te openen’

Foto van Alex

Florent is het restaurant in Utrecht centrum waar een jong & creatief team dagelijks de lekkerste smaken serveert. Benieuwd wie jouw gerechten maken en wie je aan tafel kan verwachten? We stellen onszelf graag even voor.

Wie: Alex Harzing

Sous-chef

Werkzaam sinds 1 augustus 2023

Hoe ging je van start met de horeca?

Ik begon op mijn 15e in de horeca te werken als afwas, want ja daar begin je eigenlijk altijd. Is ook af en toe wel lekker hoor in de afwas staan. Vanaf mijn 18e begon ik met de koksopleiding, en ben afgestudeerd op niveau 4 hospitallity culinary academy. Ik begon op mijn 21ste full time te werken in restaurant de Zaak in Doetinchem. Daarna ben ik naar Utrecht gegaan en heb ik gewerkt bij de Zagerij, San Siro, Guillotine en bij Marie.

Waarom ben je gaan werken bij Florent?

Omdat Florent precies is waar ik naar op zoek was. Alleen maar in de avond open en alleen maar chefs menu. Ook houd ik erg van de Franse keuken en ik wil graag mijn Italiaanse invloeden vol passie toevoegen.

Waardoor raak jij gemotiveerd?

Door nieuwe gerechten te bedenken.

Wat is jouw favoriete wijn spijs combinatie?

Geef mij maar een stuk Cote de Boeuf met een goed glas Barolo. Dan zit ik wel te genieten.

Wat is je grootste ergernis in de horeca?

Dat gasten gaan bepalen wat ze willen en allemaal dingen gaan aanpassen.

Foto van Alex

Wat is je geheime smaakmaker?

Als ik dat zou vertellen dan is het eigenlijk geen geheim, maar voor deze ene keer zeg ik het wel. ‘’Liefde’’;). Sushi azijn, soja saus, of sommige gefermenteerde sappen die ik zelf maak. Het geeft je gerecht meer umami.

Wat is de beste uitvinding in de keuken?

De thermoblender! Daar kan je zulke mooie crèmes mee maken.

Wat is jouw favoriete drank?

San Pellegrino Aranciata Rossa. Maak niet uit hoeveel ik er van drink, het is heerlijk.

Aan welke gerecht heb je een speciale herinnering?

Pansotti con la salsa di noci. Dit is een soort tortellini die gevuld is met spinazie en ricotta. De saus is van walnoten. Dit maakte ik vroeger altijd met mijn familie voor kerst.

Waar droom je van?

Om een Italiaanse trattoria te openen. Een heel klein zaakje waar je maar een paar tafels hebt om te dineren met daarnaast een delicatesse zaak waar je eten kan afhalen.

Benieuwd geworden naar Alex's geheime smaakmaker? Reserveer hier een tafel bij Restaurant Florent in het centrum van Utrecht.


Ontvang onze nieuwste gerechten en culinaire verdiepingen rechtstreeks in je inbox.

100% spamvrij. We sturen alleen mails als we echt iets te vertellen hebben.

kolibrie florent beeld