Cote de boeuf

Côte de boeuf

Het is groot, het is stoer, er steekt een bot uit en het heeft een intrigerende naam. De smaak? Intens mals en zacht!

Cote de boeuf

"Een gerecht om van te watertanden’"

Cote de boeuf van de grill, getrancheerd en geserveerd met bonne femme, beurre cafe de paris en jus van port. Liefhebbers van een goed stuk vlees kunnen hun hart ophalen bij Florent. Te bestellen voor twee personen.

De Côte de Boeuf wordt gesneden van de laatste zes ribben van het rund. Het vlees zit aan de voorkant van de rug en vast aan de lende. Dit  vlees is zachter dan dat van de lende, omdat de voorkant van het rund minder gespierd is, waardoor het vlees fijner van structuur is en daarom zachter in de mond.

Wijn suggestie


Zinfandel van Francis Coppola 

De liefde voor wijn bestaat al lang bij filmmaker Francis Ford Coppola. Zijn grootvader, Agostino Coppola, maakte wijn in de kelder van het appartementsgebouw in New York waar hij woonde in 1920. Met de opbrengst van de film 'The Godfather' kochten Francis en zijn vrouw in 1975 een wijngaard in Rutherford Californië en zette zo de passie van zijn grootvader voort. Deze wijngaard was een stuk van de historische 'Inglenook winery'. In 2006 werden de bezittingen uitgebreid met de aankoop van ' Château Souverain Winery' in Geyserville, California. Deze werd omgevormd tot 'Francis Ford Coppola Winery'. Momenteel zijn er negen verschillende wijnstijlen, elk met hun eigen personaliteit en druivensoort.

De smaak van de Zinfandel is rijk aan zwarte bessen, pruimen en kersen met een hint van peper en een lichte houttoets dankzij zijn verblijf van twaalf maanden op Franse eiken vaten.


Kom je gezellig tafelen?

Je vindt ons op struikelafstand van Utrecht Centraal in de schaduw van de beroemde Domkerk aan het Visschersplein.