fbpx

Menu


zomer 2020


Wij koken Frans met Utrechtse streekproducten. Kakelvers, uit onze rijk gevulde achtertuin, met respect voor de natuur en haar seizoenen.

Elke 3 weken vernieuwen we onze kaart

mes en pastinaak florent beeld

Bij Florent stel je zelf je 3-, 4-, 5- of 6-gangenmenu samen:

6-gangen keuzemenu

€ 68.00

5-gangen keuzemenu

€ 58.00

4-gangen keuzemenu

€ 48.50

3-gangen keuzemenu

€ 39.00

Of je kiest voor onze tijdloze klassieker:

Florent Specialite

€ 120 voor 2 personen

L'ENTREE | VOORGERECHT

Brioche - Eendenlever - Vijgenjam - Rode ui - Rivierkreeft - Truffelmayo


LE PLAT PRINCIPAL | HOOFDGERECHT

Côte de boeuf - Groente garnituur - Dikke frieten - Salsa verde

Supplement foie gras € 7,50


DESSERT | NAGERECHT

Koffie/thee met friandises


AMUSE

Charcuterie

€10.00

Oesters Fine de Claire - sjalot - rode wijnazijn - tabasco

per stuk - per 6 - per 12

€3.00 - €16.50 - €30.00


L'ENTREE | VOORGERECHT

Ceviche van zeebaars – watermeloen – komkommer compote –citrus gel – kroepoek van curry

Crème van witte bonen – gerookte eidooier – Parmezaan – geraspte eidooier – salie olie -  aardappelkaantjes

vegetarisch

Kalfstartaar – gepaneerde zwezerik (in paprika chips) – piment mayonaise - paprika


LE PLAT INTERMEDIAIRE | TUSSENGERECHT

Crème van knolselderij – linguine pasta – truffel mayonaise – champignon – truffel saus

vegetarisch

LE PLAT PRINCIPAL | HOOFDGERECHT

Sucade dubbel gesplitst – aardappelkroket – pastinaak crème – geroosterde bospeen –haricot verts – gefermenteerde knoflookjus

Rookwortel - crème van cevenne ui - meloes ui - gebakken mosterd - brioche - zuurkool - saus van marjolein

vegetarisch

Koolvis – brandade  - bloemkool – amandel -  karnemelk  beurre noisette

Supplement foie gras € 7.50

Supplement truffel €5.50


FROMAGE | KAAS

Drie rijpe kazen van Kazerij Kazerij Stalenhoef - Druiven - Appelstroop - Notenbrood

(supplement vijf kazen + € 5.50)

vegetarisch

DESSERTS | NAGERECHT

Blondie – grapefruit mousse – gin gelei – grapefruit gel – rose lemonade sorbet

vegetarisch

WIJNARRANGEMENT

Per gang of glas

€ 6.75

Menu kerst 2020

mes en pastinaak florent beeld

L'ENTREE | VOORGERECHT

Zalm graved lax – gezouten komkommer – tomberries – gerookte mayonaise – wasabi – peterselie lak


LE PLAT INTERMEDIAIRE | TUSSENGERECHT

Fregola – buffel ricotta – amandel – truffelsaus (geschaafe truffel inbegrepen)


SPOOM

Citroen Sorbet


LE PLAT PRINCIPAL | HOOFDGERECHT

Hertfilet – herten stoof – aardappel mousseline – spruit – spek – pompoen – kruidkoek


LE FROMAGE | KAAS

Vacharin mont d’or – kletsenbrood – appelgel – druif


DESSERT | NAGERECHT

Chocolade moelleux – chocolade sorbet – chocolade mousse – sinaasappel


KOFFIE / THEE MET FRIANDISES

Bon Appétit!