Menu
winter 2021
Wij koken Frans met Utrechtse streekproducten. Kakelvers, uit onze rijk gevulde achtertuin, met respect voor de natuur en haar seizoenen.
Elke 3 weken vernieuwen we onze kaart
Bij Florent stel je zelf je 3-, 4-, 5- of 6-gangenmenu samen:
6-gangen keuzemenu
€ 68.00
5-gangen keuzemenu
€ 58.00
4-gangen keuzemenu
€ 48.50
3-gangen keuzemenu
€ 39.00
Of je kiest voor onze tijdloze klassieker:
Florent Specialite
€ 120 voor 2 personen
L’ENTREE | VOORGERECHT
Brioche – Eendenlever – Vijgenjam – Rode ui – Rivierkreeft – Truffelmayo
LE PLAT PRINCIPAL | HOOFDGERECHT
Côte de boeuf – Groente garnituur – Dikke frieten – Salsa verde
Supplement foie gras € 7,50
DESSERT | NAGERECHT
Koffie/thee met friandises
AMUSE
Charcuterie
€10.00
Oesters Fine de Claire – sjalot – rode wijnazijn – tabasco
per stuk – per 6 – per 12
€3.00 – €16.50 – €30.00
L’ENTREE | VOORGERECHT
Geitenkaas flan – zoetzure komkommer – komkommer compote – kerrie mayo – gamba – radijs – drop krokant
Gepofte bataat – pinda – yoghurt – ras el hanout mayo – zoetzure pompoen
Gerookte eendenborst – cranberries – dim sum rillette – rettich – hazelnoot
LE PLAT INTERMEDIAIRE | TUSSENGERECHT
Fregola – buffelricotta – gerookte amandel – truffelsaus
LE PLAT PRINCIPAL | HOOFDGERECHT
Rund eye – gratin – pompoen crème – rode kool – sugar snaps – jus van citroen en tijm
Aardappel – Vacherin Mont D’or– saus van marjolein – knolselderij met piment – geblakerde prei
Heilbot – lardo di collanato – waterkers – tomaat – quinoa – spinazie
Supplement foie gras € 7.50
Supplement truffel €5.50
FROMAGE | KAAS
Drie rijpe kazen van Kazerij Kazerij Stalenhoef – Druiven – Appelstroop – Notenbrood
(supplement vijf kazen + € 5.50)
DESSERTS | NAGERECHT
Gepocheerde perzik – pistache cremeaux – perzik gel– perzik marshmellow– perzik sorbet
WIJNARRANGEMENT
Per gang of glas
€ 6.75
Bon Appétit!
t/m 24 januari te bestellen
Onze deuren zijn nog even gesloten, maar je kan thuis helemaal dubbeldeluxe genieten op de Florent-manier. Dit is een gastronomisch feestmaal barstensvol culinaire lekkernijen geïnspireerd op de Franse bistrokeuken. Ga je voor een extra feestelijke avond? Voeg dan naar wens een zesde gang of heerlijke wijnbox toe.
Elke dinsdag t/m zondag te bestellen t/m 24 januari
L’ENTREE | VOORGERECHT
Gravad lax van zalm – tomberries – gezouten komkommer – gerookte mayonaise – wasabi crunch
LE PLAT INTERMEDIAIRE 1 | TUSSENGERECHT 1
Terrine van fazant – calvados appel – eendenlevercreme – suikerbrood crumble – appelstroop
LE PLAT INTERMEDIAIRE 2 | TUSSENGERECHT 2
Truffelsoep – paddenstoelen – peterselie
LE PLAT PRINCIPAL | HOOFDGERECHT
Hertenbiefstuk – hertenstoof – aardappelmousseline – spruitjes met spek en hazelnoot uit de oven – jus van kruidkoek
DESSERT | NAGERECHT
Moelleux – chocoladesorbet – chocolademousse – sinaasappelcompote – crunch van chocolade
OPTIONELE 6E GANG: KAASPLANK
Kaasplank met 5 kazen van Kazerij Stalenhoef (+€ 12.50)
Elke dinsdag t/m zondag te bestellen tussen t/m 24 januari